Základní škola Dobratice fotografie

8. 12.23DružinaŠkola

POMÁHÁME

V období ADVENTU jsme se rozhodli naplnit motto:

„Každý dárek od přítele je přáním štěstí.“

Začali jsme již 20.11.2023 akcí Bubnovačka – Centra LOCIKA, která upozorňuje na důležitost ochrany dětí před násilím v rodině. Bubnováním jsme symbolicky dali hlas podpory týraným dětem. Ty jsou často pro společnost neviditelné a velmi zranitelné. Naše děti přistoupily se svými učitelkami k celé akci velmi aktivně a tvořivě a ohrožené děti podpořili všichni společně.

S dětmi i rodiči jsme se také zúčastnili charitativní akce KRABICE OD BOT – největší české sbírky vánočních dárků pro děti v nouzi, podařilo se nám připravit 33 nádherných dárků pro děti ze sociálně slabých rodin. Mnohé z nich mají pouze jednoho rodiče.

Krabice jsme napnili hezkými dárky a předali Diakonii Českobratrské církve evangelické.

Naše dárky udělají radost na Štědrý den právě těmto dětem .

Děti se tak naučily podělit se s ostatními, myslet na druhé a pomáhat lidem kolem sebe.

Další naše pomoc zamířila do blízkého Třince, kde sídlí nestátní zdravotní zařízení poskytující zdravotní péči v domácím prostředí klientů – MEDICA zdravotní péče, s.r.o., pro kterou jsme vytvořili vánoční přání, aby mohla potěšit v těžké chvíli jejich klienty. Přejeme si, aby naše přáníčka vykouzlila alepoň malý úsměv na tvářích obdarovaných.

Nezapomněli jsme ani na neziskovou organizací, která si klade za cíl dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné, a to po finanční i materiální stránce – FOND SIDUS.

Zakoupením drobných reklamních předmětů, jsme opět rádi přispěli a pomohli potřebným.

Příspěvek z FONDU SIDUS využily i děti z naší školy.

Všechny akce jsme také zdokumentovali a můžete si je prohlédnout na webových stránkách naší školy

https://www.zsdobratice.cz/skola/fotogalerie/

Snad se nám povedlo ukázat nejem dětem, že ten, kdo něco dává, kdo obdarovává, vyjadřuje obdarovanému, že jej má rád a myslí na něj.